werk: Hooggevoeligheid - Hooggevoelig - Hoogsensitief- HSP - Spirit Wings

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

werk: Hooggevoeligheid - Hooggevoelig - Hoogsensitief- HSP

Wat is mijn Levensdoel?
Welk werk past bij mij?
Doe ik nu het juiste werk?

Voor veel mensen kunnen dit vragen zijn die zij zich op zeker moment zullen stellen.

Voor hooggevoelige personen speelt dit misschien nog meer, omdat zij gevoeliger zijn voor bijvoorbeeld werkomstandigheden. Ze zijn van nature meer bezig met zingeving.

Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze willen en gaan daar doelgericht op af. Voor veel hooggevoelige personen is het een hele zoektocht om het werk te vinden dat bij hen past en dat goed voelt. Werk waarin je tot je recht komt en je talenten kunt benutten. De zoektocht naar passend werk kan er een zijn vallen en weer opstaan. Het is hierbij de uitdaging je eigen pad te volgen en een evenwicht te vinden tussen je eigen behoeften en de eisen van de maatschappij.

Veel hooggevoelige personen hebben hun eigen behoeften en sluimerende wensen onderdrukt. Meestal uit een tekort aan eigenwaarde (‘dat kan ik toch niet’), of om aan de verwachtingen van de buitenwereld te voldoen. Dan is het de uitdaging om toch naar je innerlijke stem te luisteren en hier gehoor aan te geven. Blijf dus vooral zoeken naar de voor jou meest geschikte baan en werkomgeving.

Veel hooggevoelige personen zijn meer geneigd om werk te zoeken in een meer adviserende rol. Dat wil niet zeggen dat je als hooggevoelig persoon niet werkzaam kunt zijn in de zakenwereld. Je kunt je intuïtie, creativiteit en hooggevoeligheid ook hier heel goed inzetten. Vooral doen wat voor jou goed voelt. Want hoe beter je jezelf voelt, zowel lichamelijk als geestelijk, hoe meer je voor anderen kan betekenen.

Tijd en omgeving zijn belangrijke factoren voor Hooggevoelige personen. Zij functioneren over het algemeen beter in een wat rustiger werkomgeving, waarin er voldoende tijd is voor hun taken. Ook de werkomgeving is van invloed: zaken als geluid, licht, en werksfeer kunnen heel bepalend zijn voor een hooggevoelig persoon.

Een hectisch kantoor met veel herrie en stress is voor een hooggevoelig persoon niet wenselijk. Het is erg van belang om met betrekking tot je werk en je werkomstandigheden goed voor jezelf te zorgen. Wees je hier altijd bewust van en accepteer welke factoren voor jou van belang zijn om goed te kunnen functioneren.

Kom voor jezelf op en vraag gerust om een andere stoel, een rustiger werkplek of wat dan ook waardoor je je beter voelt op je werk. Laat het gerust weten als je niet tevreden bent of iets wilt veranderen want dan is er pas ruimte voor die verandering. 

In welk beroep je als hooggevoelig persoon ook werkzaam bent je zult er altijd voor moeten waken dat je niet in je valkuilen valt. Een aantal valkuilen zijn: faalangst, perfectionisme en overprikkeling. Probeer tijdig je rust en ontspanning te nemen.

Veel hooggevoelige personen hebben moeite met het nemen van beslissingen. Je wilt zoveel en daarbij zijn er zoveel mogelijkheden die je aanspreken. Het is daarom een goede zaak je besluitvaardigheid te ontwikkelen. Het is beter een keuze maken en deze later bij moeten stellen dan helemaal niet kiezen en blijven dralen en stagneren. Hierin is het heel belangrijk om een keuze die je niet brengt wat je verwacht of gehoopt had, niet te zien als falen. Van elke tegenslag leer je weer iets en het verrijkt je als persoon.

Heb je begeleiding nodig om beter met je hooggevoeligheid in je werk om te kunnen gaan?

Heb je absoluut geen idee welk werk bij je past?
Wil je weten of het werk wat je nu doet bij je past?

Maak dan een afspraak voor een verhelderend consult.

Ik ben telefonisch bereikbaar op:
  • 06 - 14 60 81 60

Of stuur een bericht naar: info@spiritwings.nl
Je kunt ook contact opnemen via het cntactformulier: klik hier

Wie als persoon groeit zal merken dat het werk
zijn/haar richting begint te groeien. 
En dit is precies wat een 
hooggevoelig persoon moet doen
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu