Burn-out: Hooggevoeligheid - Hooggevoelig - Hoogsensitief- HSP - Spirit Wings

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Burn-out: Hooggevoeligheid - Hooggevoelig - Hoogsensitief- HSP


Een burn-out, een veelgebruikte populaire term, is een grote uitdaging met name voor hooggevoelige personen. Een burn-out kan worden gedefinieerd worden als een ‘staat’ van lichamelijke, emotionele en mentale uitputting veroorzaakt door langere tijd blootgesteld zijn aan situaties die emotioneel te hoge eisen stellen.

Deze emotionele eisen zijn vaak te wijten aan een combinatie van hoge verwachtingen en chronische stress gerelateerd aan een bepaalde situatie. Het gevolg van een burn-out is dat een persoon veel vatbaarder wordt voor stress, iets dat nog jaren en zelfs een levenlang kan aanhouden. 

Een groot aantal mensen dat op een gegeven moment in hun leven met een burn-out te maken krijgt ontdekt dat ze daarna nooit meer kunnen functioneren op het hoge niveau van daarvoor.

Zit je als hooggevoelig persoon in een sleurbaan? Of je bent net uit zo’n baan gestapt? 

Dan moet je het onderstaande goed in de gaten houden:
  • Je hebt nauwelijks energie
  • Je kunt weinig motivatie opbrengen
  • Je hebt het gevoel depressief te zijn
  • Je mist de kracht om voor jezelf op te komen
  • Je hebt het gevoel dat je niet meer vooruitkomt
  • Je hebt last van vervelende lichamelijke klachten

Als je het voorgaande allemaal of gedeeltelijk ervaart dan kan het zijn dat je tegen een burn-out aanzit of al een burn-out hebt. Je energie in al haar vormen is als het ware ‘opgebrand’.

Ook als in een baan zit waar je “geheel op je plek zit” dan kun je door overprikkeling van emoties en sferen in een burn-out terecht komen. Als je in dat geval de voorgaande ‘symptomen’ ervaart zoek dan hulp om beter met je hooggevoeligheid om te kunnen gaan.

Je zou het niet vermoeden maar als je geen werk hebt dan kun je ook in een burn-out terecht komen omdat je in bepaalde situaties te maken hebt met over stimulatie van emoties en dus energie. Je kunt vaak niet thuis brengen wat je voelt.

Ik kan je helpen om uit een periode van een burn-out te komen. Ook is het belangrijk dat je na de burn-out voldoende handvatten krijgt om te voorkomen dat het weer gebeurd.

Ik kan je hierin begeleiden en ondersteunen door het geven van Reikibehandelingen en met Bach bloesem remedies. Maar ook door helderheid en duidelijk te geven wat er gebeurd in de situaties die je tegenkomt in je dagelijkse leven en/of werk. 

Je zit nu in een burn-out en je hebt hulp nodig?

Je weet niet hoe je in je werk met je hooggevoeligheid om kunt gaan? 

Je voelt je nu opgebrand en zit tegen een burn-out aan?

Wil je meer in balans komen om een burn-out te kunnen voorkomen?

Maak dan een afspraak voor een verhelderend consult.

Ik ben telefonisch bereikbaar op:
  • 06 - 14 60 81 60

Of stuur een bericht naar: info@spiritwings.nl
Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier: klik hier

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu